Kilkadziesiąt stoisk z żywnością regionalną i tradycyjną oraz produktami zdrowotnymi, pokazy kulinarne, a także zajęcia z animatorami i wiele innych atrakcji czekać będzie na wszystkich tych, którzy w pierwszy weekend września odwiedzą kampus Uniwersytetu Rolniczego przy ulicy Balickiej 253. Na stoiskach znaleźć będzie można m.in. miody, produkty pszczele, pierogi, wędliny, zioła, sery, wino, oleje, musztardy, soki, jabłka, gruszki, ocet, soki, suplementy diety, wyroby garmażeryjne, dania regionalne, chleby, przetwory warzywne, zupy na zakwasie, mąki ekologiczne, regionalne lody. Targi są połączone z XXIV Małopolską Giełdą Agroturystyczną, można będzie zatem zapoznać się z regionalną ofertą agroturystyki.
Jak, co roku, targi będą mieć charakter pikniku rodzinnego na otwartym powietrzu. Organizatorzy zaplanowali liczne atrakcje dla zwiedzających jak np. bezpłatne porady żywieniowe, występy gminnych zespołów folklorystycznych, pokazy tańca, porady trenerów personalnych, pokazy kulinarne, gry i zabawy dla najmłodszych. Podczas wydarzenia odbędzie się konkurs na najsympatyczniejszego wystawcę.
Organizatorzy zapraszają w dniach od 3 do 4 września br. od godziny 10:00 do 16:00 na teren przed zabytkowym Dworkiem Uniwersytetu Rolniczego przy ul. Balickiej 253.